INGYENES HÁHOZSZÁLLÍTÁS 100.000 FT FELETTI VÁSÁRLÁS ESETÉN!

Trendek, amelyeket érdemes követni 2019-ben!

A hagyományokhoz híven a Pantone Color Institute minden év végén bejelenti a következő esztendőre irányadó árnyalatát. Most sem történt ez másképp, hiszen a híres intézet 2019-re is megválasztotta az év hivatalos trendszínét, a Living Coral fantázianevet viselő, élő korall színt, melyet élénkítő, életigenlő, az örömöt és az optimizmust sugárzó, energetizálóként jellemezett. Idén a Pantone választását egy társadalmi és környezeti problémával is lehet magyarázni, miszerint az élénk korall szín a korallzátonyok pusztulását, a korallok kifehéredését jelképezi. A szín ugyanakkor a modern, felgyorsult világunkban nyugalmat, energiát, pozitivizmust és magabiztosságot közvetít, a természetben és az online térben egyaránt, ami valljunk be, 2019-re nagyon jól jön mindenkinek.

A Pantone már 1999-től minden évben megválasztja az év divattónusát, ami mindig előre jelzi, hogy mi is várható a divatiparban. Az év trendszíne minden évben hatalmas befolyással bír mind a divatra, szépségiparra, lakberendezésre és dizájnra egyaránt.

Jól tudjuk a divat örökös körforgása megannyi lehetőséget hordoz magában. A Living Coral árnyalat már az 50-es és 80-as években is nagy sikert aratott, majd nagy-nagy szünet után 2010-ben tért vissza a trendek mezejére, még ha csak kisebb-nagyobb szerepek erejéig is. Ezután 2019 hozta meg a szín áttörését.

A Pantone az év tónusa mellett, minden szezonban felsorakoztat egy sor igazán menő színt, amelyek együttesen uralják majd a szezont. Idén a vibráló királykék, a természet közeli kapribogyó, a merész nyári mangó, az egzotikus pezsgő narancs, az izzó piros, az intenzív fukszia, a Barbie baba rózsaszín és a pazar bézs kerít majd minket bűvkörükbe.

De hogyan és miként döntik el, hogy mik is lesznek az aktuális év top színei?

A trendek formálásban jeleskedő országokban a Pantone munkatársai vizuális kalandok után kutatva feltérképezik a social media felületeit, az utca embereit, kulturális események viseleteit, kortárs kiállításokat, installációkat látogatnak, de még a termékek formaterveit és csomagolásait is lecsekkolják a világ számos pontján. Ebből a hatalmas információhalmazból szűrik le a következtetéseket, melynek következményeképpen hirdethetik ki az új esztendő trendszíneit. Azonban a divatipar szereplői sokkal előrébb járnak a jelenlegi divatnál. Sokszor szezonokkal előrébb kell gondolkodniuk a divattervezőknek. Az intézetnél elérhető a divatszakma számára készített színtervezet a következő időszakokra.

A trendelőrejelzések idén sem csak a színek széles skálájára terjed ki. Káprázatos minták és merész szabások kavalkádjáról beszélhetünk most. Lássuk, mit viselünk majd 2019-ben!

Csillogó hologramok

Extravagáns, magas fényű anyagok, futurisztikus összhatás a jelenben. Ultrán tükröződő szövetek az ultra menőség jegyében.

Ethno rojtok

Egy csipetnyi folk és egy leheletnyi hippi életérzés egyvelege egyenest a 70-es évek laza korába repít minket.

Kockák

Kacérkodjunk a kockákkal és ne féljünk kombinálni tetőtől-talpig az eltérő színű és mintájú darabokat! Minél kockásabb, annál jobb!

Vakító flitterek

Night fever nappal is. Kerülj reflektorfénybe és hozd lázba a környezeted a sziporkázó outfiteddel!

Fémes ragyogás

Az ezüst jeges fénye, az arany pompája és a kifinomult bronz együttes triója királyi megjelenést kölcsönöznek majd.

Matróz csíkok

Jönnek az elegáns szettek, maszkulin nadrágkosztümök, estélyik némi pöttyel vegyítve.

Bohém virágok

A virágzás megindul, még jóval a tavasz előtt, de vadul, sötét alapokon, viktoriánus romantikát idézve.

Háló

A szlogen: behálózva! A lezser őrület igazán népszerű lesz, és mi imádni fogjuk!

Az ördög a részletekben rejlik. Az őrületes divat a kiegészítőkre is kiterjed. Feltűnő táskák vihetik idén a prímet . Lehet kerek, szögletes, állatmintás, csillogó vagy matt, a lényeg, hogy legyen feltűnő és emlékezetes, mint a 2019-es évünk!