INGYENES HÁHOZSZÁLLÍTÁS 100.000 FT FELETTI VÁSÁRLÁS ESETÉN!

Tavaszi ruharendezés

Állsz a gardrób előtt és megint az az érzésed, hogy nincs mit felvenned? Pedig a ruhásszekrényből potyognak ki a szerkók? Most ebben segítünk majd nektek! Emlékeztek arra, amikor a Szex & New Yorkban a csajok együtt selejtezték ki a ruhákat? Cikkünkben egy barátnős selejtezésre, rendszerezésre invitálunk. Tégy szabaddá néhány órát és induljon a nagy kaland. 

Ruha válogatás

Készíts magadnak egy smoothiet, indítsd el a Spotify-on kedvenc albumod és hajrá!

Biztosan van olyan ruhadarabod, amit nem viseltél már egy ideje. Először ezeket a darabokat fogjuk megkeresni a szekrényben. A selejtezés elég nagy feladat, hiszen ez a mai napunk alapja. Hogy ne legyen óriási a káosz, kezdjük polcról-polcra! A legfelső polcokon általában az olyan dolgokat tároljuk, amit nem mindennap használunk, ez legyen a kiindulópontunk. Első körben azokat a ruhákat fogjuk külön tenni, amit már jó ideje nem viseltünk.

Ilyenek azok, amik már több mint egy éve nem voltak rajtad, vagy már nem divatosak, nem jók méretben, vagy már rossz minőségűek (lyukasak, bolyhosak).

Felesleges holmik csoportosítása

Négy halmazban szelektáljuk majd ezeket a holmikat:

  • Eladható ruhadarabok

Amit te feleslegesnek tartasz, az lehet másnak kincs lehet. Arra figyelj, hogy az eladható ruhák minősége kifogástalan legyen, ne legyen koszos, elnyűtt vagy agyon mosott. ) Rengeteg Facebook csoportot találsz, vagy internetes oldalt, ahova feltöltve (jó minőségű fotókkal és paraméterekkel) órákon belül még pénzt is kereshetsz.

  • Barátnők kedvence

Neked már nem kell, de tudod, hogy barátnőd örülne neki. Biztos van olyan barátnőd, aki az elmúlt időben nem tudott annyi pénzt magára költeni, mint szerette volna. Hidd el, nagyon fog örülni a te kis ajándékodnak.

  • Rászorulók

Amit már úgy érzel, még sem adnád már oda barátnőidnek, de a minősége megfelelő, az mehet az egyesületekhez. Rengeteg rászoruló van, akiknek különlegessé teszed a mindennapját.

  • Menthetetlen darabok

Ha a már megnyúlt, túlmosott vagy éppen már lyukas, akkor ezektől végy könnyes búcsút. Sajnos, ezek a menthetetlen darabok, amitől muszáj lesz megszabadulnod.

Fontos szempont: légy őszinte magadhoz, ha belőtted a ruhadarab sorsát, akkor már nincs visszaút. Pár órával később is így kell gondolnod, hiszen az előző szempontoknak megfelelt. Ha tele az adott doboz, zárd be és nyiss újat.

1-2 napon belül jutasd el a kiválogatott ruhát a célcsoportnak! Ne gondold meg magad, hidd el, jól döntöttél. 

 

Gardrób alapdarabok

Most akkor vegyük szemügyre a kedvenceket, azokat, amik átmentek az első szűrésünkön. Ezek az alapdarabok, amit innentől kezdve bármikor kombinálhatsz egymással.

  • Arra figyelj viszont, hogy hiába kedvenc, ha méretben nem megfelelő nincs értelme tartogatni. Nyílván, ha diétázol és éppen ez az etalon ruhadarab, hogy beleférj, tartsd meg nyugodtan.
  • Sajnos belefutunk olyan vásárlásokba, ahol az anyag minősége hagy némi kivetnivalót. Ezeknek a minősége, sajnos azt kell, hogy mondjam nem fog változni. Hiába szerelem a felső vagy éppen ruha, sajnos meg kell válnod tőle.

Polc rendezés

Állíts fel magadnak egy sorrendet. A legfelső polcokra olyan dolgok kerüljenek, amiket nem használsz minden nap. Nálam ezek a pulóverek. A szelektálásnál, arra figyelj, hogy a basic színek, amit tökéletesen tudsz kombinálni különböző ruhákkal, megmaradjanak: a fekete, fehér és egy élénk színű, ha van ilyened. Hiszen a fekete, fehér pulcsit, ha hidegebb van, bármelyik outfithez viselheted, az élénk színű pedig egy farmerrel párosítva kitűnő választás egy barátnős, sétálós estéhez.

A pulóverek után rendszerezd a ruhákat, felsőket, szoknyákat, nadrágokat. Én a polcok elrendezését először a deréktól felfele viselt holmikkal kezdem, majd lentebbre kerül az alsó ruházat.

Most tarts egy pici szünetet, a rendezés ne teher legyen, hanem egy tavaszi program, ami energiával tölt fel és egy csomó ötletet ad, mit mivel viselj majd a jó időben.

Ha szusszantál egy kicsit, mindenképp találj egy helyet a vállfás ruháknak, amivel időt és energiát spórolsz meg, hiszen nem kell újra vasalnod őket használat előtt. Ingek, elegáns nadrágok, zakók, és könnyed ruhák. Érdemes itt is felállítanod egy rangsort, mik kerülnek jobbra vagy balra. Kategória alapján mindenképp rendszerezd, hiszen ha keresel egy zakót, könnyebb lesz megtalálnod a megfelelőt így.

A pakolásnál fontos szempont az évszak szerinti rendezés is. A téli ruhákat érdemesebb vagy a szekrény belsejébe tenni, vagy elpakolni egy olyan helyre, ahol nincs útba az új szezon váltásig. Ha lehetőséged van erre, inkább ezt ajánlom, mert több hellyel jobban tudod rendszerezni a dolgaidat.

Figyelj arra is mit mikor hordasz, milyen a munkád, mit viselsz szívesen az iskolában. Ha ezeket a szempontokat betartod, reggelente könnyebben találod meg majd kedvenced és könnyebb lesz az öltözködés is. Használj polcelválasztó rendszereket, dobozokat, fiókat, hiszen ezekkel még könnyebb lesz a dolgod.  

Rendezd úgy a ruháid, ahogy számodra a legpraktikusabb, a leírtak csak támpontok. Ami a legjobb, ha mindenki a saját ízlésére formálja. Ha pedig maradt hely és úgy érzed, be kell szerezned a szezon újdonságait, irány shoppingolni!

Ha kérdésed van, keress minket, írd meg személyes üzenetben vagy akár véleményben, megpróbálunk tudásunk szerint segíteni.

Szép napot nektek, Anita – a Fashion & City bloggere