INGYENES HÁHOZSZÁLLÍTÁS 100.000 FT FELETTI VÁSÁRLÁS ESETÉN!

Öltözködj alaktípusod szerint – mi az, ami jól áll neked?

Nehezen boldogulsz az üzletekben, szeretnéd tudni mi áll jól neked? Szeretnél úgy öltözködni, mint a hírességek, sztárok? Most mi leszünk a személyes gardrób asszisztenseid, akik segítenek azokat az alapdarabokat megmutatni, ami jól áll neked, így tompíthatod azokat a testtájakat, amit inkább elrejtenél, erősítheted azokat, amire büszke vagy.

Diéta ide vagy oda, nehéz az évek alatt úgy tartanod a súlyod, hogy ne kelljen új dolgokat beszerezned. Viszont alaktípusod nem változik, mindig lesznek előnyösebb ruhadarabok és lesznek előnytelenek, amiket jobb, ha hanyagolsz. Erősebb a csípőd, esetleg a hasi részen vannak problémáid, vagy laposabb, fiúsabb alkat vagy? Te melyik típusba tartozol?

Ha megismered alaktípusod megkönnyíted majd a választást a különböző termékek között, egyszerűbb lesz a vásárlás és a környezeted is dicsérni fogja a ruhádat, kiegészítőidet.

Természetesen nem mindenki kategorizálható, lesznek átfedések az alaktípusok között, azt tanácsoljuk, ilyenkor szánjatok rá pár órát és próbáljátok fel mindkét csoport előnyösebb darabjait és döntsetek a szerint, ami nektek jól áll, kiemeli alakotok, megerősíti önbizalmatok. Ha nem tudtok dönteni, kérjétek ki anyukátok, legjobb barátnőtök véleményét, aki őszintén elmondja, mi áll jól nektek.

A gyengébbik nem képviselői öt típusba sorolhatóak: alma, homokóra, körte, banán és eper. Kezdjünk is bele, mutasd meg nekünk varázsgömbünk mi melyik típusba tartozunk.

Alma

Szokták mondani: az alma nem esett messze a fájától! Most ebben az esetben is így van. Az ilyen típusú hölgyeknek hosszabb a kulcscsontjuk, és ezáltal szélesebb a válluk, derekuk alig észrevehető, lábaik vékonyak. A súlyfelesleg inkább a hasra rakódik le, erre a területre kell leginkább figyelni majd az öltözködésnél. Egy alapszabály van, amit jobb, ha betartasz: ne emeld ki ezt a területet mintákkal, mert az még jobban megerősíti ezt a részt.

 • A dekoltázst nyugodtan helyezhetjük a középpontba. Ehhez a legelőnyösebb felső fazon a V-nyakú. Aki viszont nem szeretné, hogy minden szempár oda szegeződjön egy csónak nyakú modellt is nyugodtan választhat. A felsők hosszát tekintve inkább a hosszabb fazont ajánljuk. Amitől óva intünk a peplum és a fodrok, hiszen ezek pont ott erősítenek, amit szeretnénk ellensúlyozni.
 • A ruháknál arra kell törekedni, hogy a derék részen legyen a hangsúly. Az átlapolós ruhák a te ruháid, de választhatsz egyenes szabású fazont is, viszont figyelj az anyagösszetételre, hogy ne erősítse a vonalaid. A mintáknál a nagyobbakat kerüljük. Érdemes megjegyezned: a sötétebb árnyalatok slankítanak, az egyszínű darabok nyújtanak alakunkon.
 • A szoknyáknál az A-vonalú favoritot, ami általában minden testalkatra bevethető illetve a térd felett érő ceruza fazonokat.
 • Egyenes fazont válasz és inkább a sötétebb árnyalatok közül, vigyázz a világosabb színekkel, mert erősíthetik az alsó testrészt és így az egész összehatás felborul.

Ruha: https://bit.ly/2GDPpnX, Nyaklánc: https://bit.ly/2IUsF8j, Hátizsák papucs szett: https://bit.ly/2kdkfuw, Karkötő: https://bit.ly/2IYffb9, Magassarkú: https://bit.ly/2GFVd01, Papucs: https://bit.ly/2jC95z7

Homokóra

A derék rész tökéletesen körvonalazódik, a váll és a csípő szélessége általában megegyezik. Ez a típus az egyik legszerencsésebb, hiszen ha pár kilót felszed, akkor is eloszlik a testen és sehol sincs kiugró különbsége. Az ilyen alak a tökéletes, az öltözködés ennek a típusnak a legkönnyebb, nagyon kevés ruhadarab van, ami nem áll jól neki. Itt azt tanácsoljuk, hangsúlyozd kedvenc testrészed és játssz a ruhák adta szabadsággal.

 • A felsőknél a derekad érdemes kiemelni, a szűk fazonok nagyon előnyösek. Akár v-nyakú, félvállas megoldást is választhattok.
 • A szoknyák lesznek a kedvenc ruhadarabjaid. A hossza vagy épp térd fölé vagy épp térd alá érjen. Az A–vonalú típust és a rövid fazont is ajánljuk.
 • A nadrágoknál a skinny fazont nem annyira ajánljuk, viszont ha elcsábulnál, akkor mindenképp magassarkúval viseld. A te fazonod a magasított derekú nadrág lesz, hiszen ez emeli ki tökéletes homokóra alakod. Mivel a plusz kilók inkább a csípőre helyeződnek, kerüld a csípő modelleket.  
 • Két top kiegészítőd van, amit bármikor bevethetsz, ha szettedet tökéletesíteni akarod. Az egyik a magassarkú, a másik az öv.

Ruha: https://bit.ly/2Lh6lns, Ékszer szett: https://bit.ly/2IHCmni, Magassarkú: https://bit.ly/2uG3dx8, Fülbevaló: https://bit.ly/2KMQSL9, Szandál: https://bit.ly/2IE7fc1, Táska: https://bit.ly/2IYxcqg

Körte

A körte alkatnál a test alsó része hangsúlyosabb, a lábak és combok vastagabbak. A derék jól körvonalazható, a váll keskeny. Főként a latin típusú hölgyek esnek ebbe a csoportba, gondolunk itt Jennifer Lopez-re, vagy éppen Beyoncé-ra. Helyezd a hangsúlyt a felső testre, ha pedig büszke vagy az alsó részre (hiszen manapság az is divat), akkor néha olyan ruhát válassz, amivel az erősebb részeket hangsúlyozod.

 • Minél színesebb, mintásabb felsőt válassz, amivel vonzod a tekintetet. Sőt, ha a hatást fokozni akarod, egy különleges nyaklánccal teheted fel az i-re a pontot. A felsők hossza érjen csípődik, ne mutass többet, mint amit lehet.
 • A szoknyáknál az A-vonalú fazont ajánljuk, amit derék résznél érdemes egy övvel kiemelni.
 • A ruháknál is érdemes az A-vonalat követni, ne válassz testre simuló fazont.
 • Nadrágból az egyenes és szélesedő szárú fazonok is előnyösek, a színeknél viszont a sötétebb árnyalatokat helyezd a középpontba.
 • Cipőből a hegyes orrú cipőket keresd az üzletek polcain, hiszen hosszítják az alakot.

Karkötő: https://bit.ly/2x1OMEY, Szandál: https://bit.ly/2s0CQyl, Bokacsizma: https://bit.ly/2HLfDq3, Fülbevaló: https://bit.ly/2KMS8xR, Ékszer szett: https://bit.ly/2Ll0o9l, Táska: https://bit.ly/2IFhVHi

Banán

A banán vagy téglalap típusú hölgyek (néhol így néhol úgy nevezik ezt a kategóriát) válla ugyan olyan széles, mint a csípője, a derék nem hangsúlyos. A tipikus atléta fazonúak, akiknek a melle kicsi, a plusz kilók a derékon jelennek meg.

     Amiket érdemes viselned:

 • Felső választásnál tiéd a terep. Választhatsz bármilyen fazont, hiszen minden jól áll. A mi tippünk egy peplumos fazon vagy éppen egy volumennövelő darab.
 • A nadrágokkal is szerencséd van, hiszen itt is minden fazon előnyös. Amit talán jobb, ha elkerülsz a magasított derakú fazon.
 • A rövid szoknyákat neked találták ki, mutasd meg gyönyörű lábaid. A ceruza fazont viszont hanyagold.
 • A ruháknál kerüld az egyenes vonalvezetést, inkább A-vonalú fazont válassz. Erősítsd nőies vonásaid virág mintával, lágy esésű anyagokkal.

Ruha: https://bit.ly/2khwkz0, Fülbevaló: https://bit.ly/2GFCUIm, Papucs: https://bit.ly/2qBqZp0, Slipon: https://bit.ly/2Dw16LC, Táska: https://bit.ly/2GD0rtj, Szandál: https://bit.ly/2Lj1jqE

Eper

Idézd fel magadban az eper alakját, ne ebbe a típusba tartozó hölgyek vállban igen erősek, az alsó testtájon pedig vékonyabbak, ahogy az eper is lefele vékonyodik. A felesleges kilók a karokat és a mellkast erősítik.

Amiket érdemes viselned:

 • A felső választásnál fontos arra figyelned, hogy a vállak ne legyenek hangsúlyosak, ne válaszz olyan fazont, ami buggyos vagy éppen válltömős.  
 • Olyan szoknyát érdemes viselned, ami megmutatja gyönyörű lábaid, viszont nagy volumenű szoknyát ne válassz.
 • A ruháknál a fő szabály, hogy eltereljük a figyelmet a vállakról, ilyen például egy mélyen dekoltált ruha vagy egy most divatos ingruha.
 • A nadrágok és farmerek közül a legjobb választás számodra a szűk fazon.

 

Táska: https://bit.ly/2wX4UHM, Szandál: https://bit.ly/2s1D0Vu, Bokacsizma: https://bit.ly/2EUurAM, Karkötő: https://bit.ly/2kcWdjl, Arany karkötő: https://bit.ly/2GC0TrX, Szandál: https://bit.ly/2rV1voa Ruha: https://bit.ly/2s70j0e

Találd meg webshopunkon a hozzád illő termékeket, légy divatos a mindennapokban, légy elegáns az alkalmakkor! Válassz minőséget, nem bánod meg!