INGYENES HÁHOZSZÁLLÍTÁS 100.000 FT FELETTI VÁSÁRLÁS ESETÉN!

Az év színe

A Pantone Intézet minden év végén kiválasztja, mi lesz a következő évben az év színe. Ez az árnyalat meghatározó lesz a divatvilágban, a sminktrendekben és a lakberendezésben is.

Az év színe versenyének most 2018-ban 10. évfordulóját ünneplő, leginkább Színegyeztető Rendszeréről ismert Pantone cég közölte, a színnel az emberi kreativitás előtt szeretnének tisztelegni. Az ultraviola emellett az eredetiséget, a leleményességet és a látomásos gondolkodást közvetíti a jövő felé szerintük.

Laurie Pressman, a cég alelnöke szerint az év színe nem csupán azt jelenti, mi a trendi, hanem ez egy reflektálás is arra, hogy mire van szüksége a világnak ma. „Egy olyan időszakban élünk, melyben különösen szükségünk van a képzelőerőre és a találékonyságra. Ez a kreatív inspiráció jelenik meg a Pantone 18-3838 kódjelű árnyalatában, amely egy kék alapú lila. Ez magasabb szintre emeli a tudatosságunkat és alkotói lehetőségeinket. Az új technológiák és a világegyetem felfedezésétől, a művészeten és a spiritualitáson át az ultraibolya fényt derít az eljövendőre” – mondja Leatrice Eiseman, a cég igazgatója.

Ruha: https://bit.ly/2JZBaiP , Slipon: https://bit.ly/2Dw16LC , Táska: https://bit.ly/2Mm5jpY, Nyaklánc: https://bit.ly/2MiQG6R, Fülbevaló: https://bit.ly/2In5n6y, Papucs: https://bit.ly/2sQ1IbU, Karkötő: https://bit.ly/2tziKep

Mit is kell tudni a cégről, vagy hogyan is választják az évek során a vezető színt?

A Pantone kereskedelmi nyomtató cégként kezdte az 1950-es években indult, New Yorkban. A vállalatot legjobban a Pantone Színegyeztető Rendszerről ismerik, egy nagyon jól szabványozott színreprodukciós rendszer. Szabványozva a színeket, különböző előállítók, különböző helyeken a kiadott szabványra hivatkozva tudják használni a Pantone rendszert így igazítva a színeket a szabvány elvárásokhoz, anélkül, hogy egymással egyeztetnének. A Pantone évente kiadja az év színeit. A Wikipédia szerint a vállalat évente kétszer Európában szervez titkos találkozókat, melyen a különböző nemzetek csoportjai vitatják meg a színszabványokat. 2 nap prezentáció és vita után választják ki a következő év színét.

Személy szerint nagyon szeretem a lila színt, bár nagyon ritkán hordom. Azt hiszem ez az a színek egyike, amelyet tudni kell viselni. Kicsit hideg, mégis számomra előkelő és királyi hatást kelt. A Pantone által most kiemelt szín, az Ultra Violet, kifejezetten élénk, erős és mindenképpen feltűnő. Ha világos színeket rakunk mellé nagyobb lesz a kontraszt, mégis finomabb arisztokratikusabb az összhatás. Ilyen hatást érhetünk el fehér, krém, bézs, és karamell hozzáadásával és ide sorolhatjuk a világosabb fa felületeket is, amilyen a tölgy, juhar, de a cseresznye-szerű narancsos, sárgás árnyalatok is szépek lehetnek hozzá. Eleganciáját fokozhatja a szürke és a türkiz. Ha utóbbit mértéktartóan vegyítjük vele és az alap stílusnak a klasszikust jelöljük ki, harmonikus, mégis különleges összképet kapunk, az arany viszont csodásan előhozza minden pozitívumát, körberagyogja és királynővé emeli. Nekem mindenképpen beindul a fantáziám a lilától. A bohém stílus is előszeretettel használja ezt a színt és összehozza bármely másikkal. Vibráló, életteli hangulatokat hoznak létre vele. A lila legjobb partnerei ebben a hippis tombolásban a pink, a türkiz és a narancs, és ha nagyon bevállalósak akarunk tenni: a piros is. 

Ebben a színben egy irreális, mesebeli világba csöppenünk. A fantázia ölt benne testet. Az ultraibolya sugarakat az ember nem látja, mégis tudja, hogy léteznek, és épp ez az, ami ezt a csodás színt misztifikálja.

A szeptemberben megrendezett Milánói Divathéten a szakavatott szemek már felfigyelhettek arra, hogy az ultra violet uralja a kifutót! A Gucci 2018-as tavaszi–nyári kollekciójának bemutatóján például nemcsak a megvilágítást oldották meg a lila különböző árnyalataival, de a modellek közül többen is ebben a bizonyos Pantonte-színben vonultak végig a catwalk-on! Mi hogyan viseljük a hétköznapokon? Aki még csak most ismerkedik a lilával, az szerezzen be egy-egy kiegészítőt (fülbevalót, kendőt), a bátrabbak azonban nagyobb felületeken is használhatják – feketével sikkes, pirossal vagány, rózsaszínnel romantikus lesz az összhatás. A ruhatárunkba a pasztell lilát is bevihetik azok, akiknek túlont ú merész az ultra violet.

Az év színe természetesen a neszesszerünkbe is bekúszik majd a 2018-as év folyamán! Ennek tökéletes előjele, hogy az Instagramon egyre többet találkozhatunk az úgynevezett pagenta hajszínnel, amely az angol purple (lila) és magenta szavak összevonásából született. A színes hajtrend szerelmesei jövőre még bátrabbak lehetnek, hiszen az ultra violet még egy ennél is intenzívebb árnyalat. Nekem túlon túl merész egy ilyen hajszín, de ki tudja mikor bolondulok bele. Azonban a rúzsaim közt több hasonló árnyalatú lilát találhat bárki, aki kutakodni kezd. Nagyon szeretem, szexi és nőies, számomra magabiztosságot kölcsönöz. Olyan piros rúzs 2.0 hatás nekem. Elengedhetetlen. Randira és buliba pedig érdemes bevállalni a lila rúzst – szolid szemfestéssel, enyhe highlighter-használattal olyan sminkünk lesz, hogy nem győzzük majd fogadni a bókokat!

Lilára fel, szerezzünk be egy két színes darabot!