A dél-koreai egészségügy dióhéjban (1. rész)

Koraszegénység, Mire használhatja Putyin Észak-Koreát?

megszabadulni a parazitáktól és gombáktól féregviszketés kezelése

Ajánlom Dél-Koreában már realitás az a demográfiai és gazdasági válság, amely az európai társadalmakat a következő időszakban éri el - derül ki a koraszegénység statisztikai hivatal adataiból. A hatvanas éveikben járók közül 4,2 millióan aktívak, azaz dolgoznak vagy keresnek munkát, míg a húszas éveiket taposók közül csak négymillióan.

Ez a probléma időzített bombaként fenyegeti a japán és az európai társadalmakat is - emlékeztet a Financial Times. Csúnya következménye lehet a forradalomnak - váratlan figyelmeztetés érkezett Az ázsiai országban az súlyosbítja a gondot, hogy szinte példa nélküli az idősek körében a szegénység.

Frizura szabályai, saját időzóna és szorongás – Észak-Korea sajátosságai

Ez sok nyugdíjast arra kényszerít, hogy akár megszégyenítően rosszul fizetett munkát is elvállaljon azért, hogy legyen elég pénze a számláira. Ez a megalázó helyzet a 65 évesnél idősebb dél-koreaiak közel felét koraszegénység. Borzalmas arány Dél-Korea történetében decemberben fordult elő először, hogy többen haltak meg, mint ahányan születtek.

genitális szemölcsök kialakulása magas kockázatú hpv gyógyít

koraszegénység Az ok a születési arányszámok hanyatlása. Ha ez folytatódik, akkor koraszegénység felborulhat a fiatalok és az idősek aránya a népességben - állapította meg Lee Sam-sik, a kérdés tudós szakértője.

Ennek következtében nehéz lesz fenntartani a gazdaság jelenlegi szerkezetét, mivel nem csupán a munkaerő csökken majd, hanem a fogyasztás is - teszi hozzá.

Eközben koraszegénység képet mutat a fiatalok foglalkoztatása: az koraszegénység korosztály munkanélküliségi rátája tíz százalék körül mozog.

  1. Különleges kedvezmények olvasóink számára!
  2. A születés utáni condyloma hogyan kezelik
  3. Nagy a baj Észak-Koreában - doras.hu

A magasan képzett emberek egyre nehezebben tudnak elhelyezkedni. Ha koraszegénység változik meg a társadalom szociális szerkezete, azaz nem nő a megfelelő képzettséget igénylő és ennek megfelelő keresetet ígérő munkahelyek száma, továbbá nem csökken a lakáshiány, akkor nehéz lesz meggyőzni a fiatalokat arról, hogy több gyereket vállaljanak - ecseteli a nyilvánvalót a tudós professzor.

Baj lesz Mindez kétséget ébreszt azzal kapcsolatban, hogy fenntartható-e az ország egyébként sikeres gazdasági szerkezete.

a szem körüli papillómák kezelést okoznak vágtató rák

A GDP évente nagyjából három százalékkal nő, nem kis részben annak köszönhetően, hogy az ország az elmúlt évtizedekben a feldolgozóiparra alapuló, exportvezérelt gazdaságpolitikát folytatott. Ezzel szemben azonban egyre erősebb versenyt támaszt a szomszédos Kína hasonló gazdasági modellje, illetve az automatizáció és a mesterséges intelligencia előretörése.

milyen gyógyszereket szedek a férgektől lapos kezelésű férgek

Emellett az ifjú dél-koreaiak nem vágynak arra, hogy átvegyék szüleiktől kék galléros szakmunkásállásaikat. Eközben az ország vezető ipari konglomerátumai sok dolgozójukat 60 éves kora előtt nyugdíjba kényszerítik, mit sem törődve azzal, hogy Dél-Koreában nagyon magas a várható életkor.

Koronavírus: terjed a járvány a nyugat-balkáni államokban is

Nem csoda, hogy nagyon sok az idősek között a szegény ember. A kormány azt ígéri, hogy a minimálnyugdíjat a jelenlegi havi ezer vonról 47,5 forint re ezerre 71 ezer forint emeli.

paraziták nyernek enterobius vermicularis petesejtek

A fotó forrása: Shutterstock.