Küldjön üzenetet

Féreginjekció

féreginjekció

Méreginjekciós kivégzőszoba a kaliforniai Hpv impfung jungen aok plus Quentin börtönben A méreginjekció az USA -ban, a Féreginjekció Népköztársaságbanilletve a közelmúltig a Fülöp-szigeteken alkalmazott kivégzési féreginjekció.

Alkalmazásának ötlete már ban felmerült, azonban akkor elvetették, és helyette a villamosszéket vezették be. Nagy-Britanniában az es években szintén megvizsgálták a lehetőséget, azonban inkább megmaradtak a kimért hosszú eséses akasztás módszere mellett.

Megveszem Az alabamai hatóságok féreginjekció múlt csütörtökön végül úgy döntöttek, elhalasztják a gyilkosságért elítélt, 61 éves Doyle Hamm kivégzését. A kivégzést előkészítő orvosi csapat tagjai addigra már két és fél órán át próbáltak vénát találni az elítélten, hogy beadhassák neki a méreginjekciót. Hiába, 12 próbálkozásuk is kudarcot vallott. Mire a kivégzést lefújták, a személyzet már vértócsákban tapicskolt. Végül feladták, mert nem találtak vénát" - nyilatkozta a történtek után Bernard Harcourt, a Columbia Egyetem jogászprofesszora, Hamm egyik védője.

A méreginjekció bevezetésének kérdése ben merült fel újra. Ekkor Oklahoma állam fő orvosszakértője, Jay Chapman, több fokozatú, gyorsan ható barbiturátokon alapuló módszer bevezetését javasolta.

Joseph Wood levegőért kapkodott, miután beadták neki a gyilkos vegyületet. Haláltusája két órán keresztül tartott. Ügyvédei szerint a kivégzés olyan botrányosan zajlott, hogy alkotmányossági kérdéseket vet fel. Az alaptörvény ugyanis tiltja a különösen kegyetlen kivégzési formákat.

A kivégzés első lépéseként az elítéltet egy ágyhoz szíjazzák, karjait az ágy mellett lévő tartókhoz rögzítik. A karjait alkohollal fertőtlenítik féreginjekció oka az, hogy a kivégzést akár az utolsó pillanatban is elhalaszthatják, vagy az elítélt kegyelmet is kaphatmajd könyökhajlatnál a vénába szúrják a tűt.

Hirdetés Hirdetés Hirdetés Tennessee államban - amely az Egyesült Államok egyik déli tagállama - villamosszékben végeztek ki egy kétszeres gyilkost helyi idő szerint csütörtökön este. Támogatom A 63 éves elítélt, Edmund Zagorski ügyvédjei útján maga kérte, hogy méreginjekció helyett villamosszékbe ültessék. Zagorskit ben ítélték halálra, mert két embert lelőtt, majd elvágta a nyakukat is egy kábítószerrel féreginjekció bűncselekményben.

A kivégzés automatizált, a tű féreginjekció csövön keresztül egy géphez csatlakozik, amely gombnyomásra kezdi meg a mérgek szervezetbe juttatását.

Az első lépésben nátrium-pentotált tiopentál-nátrium fecskendeznek a szervezetbe, amitől az elítélt kómába esik. Elvileg már ez az első lépés halálos, viszont a nátrium pentotál csak mintegy 45 perc múlva okozna halált, ezért a folyamatot még két méreg beadásával gyorsítják.

féreginjekció

A második lépésben pankurónium-bromidotvagy tubokurarin-kloridotazaz a kuráré hatóanyagát fecskendezik be. Ez az izmokat bénítja meg a szív kivételével, azaz fulladáshoz vezet.

Navigációs menü

A harmadik lépésben kálium-klorid -ot juttatnak a szervezetbe, ami leállítja a szívet, ezzel szívleállást és a keringés összeomlását okozva. Bár sokak szerint a méreginjekció humánus kivégzési módszer, valójában rengeteg kétség merült fel alkalmazásával kapcsolatban.

féreginjekció

Az első probléma abból adódik, hogy az elítélt előkészítése akár percet is igénybe vehet, ami komoly pszichikai nyomással jár együtt. A második probléma, hogy a nátrium-pentotál hamar kiürül az agyból, és az izmokban szívódik fel.

féreginjekció

Ez ahhoz vezet, hogy a szer féreginjekció után kb. A helyzetet súlyosbítja, hogy a nátrium-pentotál hatását a pancuronium-bromid semlegesítheti, így az elítélt eszméleténél van, miközben megfullad.

Halálos baki egy kivégzésen Oklahomában

Ezt viszont, az izombénító hatás miatt, jelezni nem tudja. Az utóbbi években több olyan kivégzés is történt, ahol utólag megállapították, hogy az elítélt eszméleténél volt a féreginjekció és harmadik komponens beadásakor. A fentiek alapján egyre általánosabb az a vélemény, miszerint a méreginjekció szintén kegyetlen kivégzési módszer. Az Amerikai Legfelsőbb Bíróság egyelőre nem féreginjekció állást.

féreginjekció